Buitenklokken van blumfeldt

Buitenklokken bieden een prachtige en veelzijdige mogelijkheid om uw tuin een bijzondere upgrade te geven. Ze variëren van een eenvoudig, rustiek design tot een chic en elegant ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en materialen en geven uw tuin een nieuwe look.

Tuinklokken zijn niet alleen praktisch, voor tijdweergave en organisatie, maar kunnen ook een decoratief statement in uw tuin vormen. Ongeacht of u de voorkeur geeft aan een moderne of landelijke stijl, er is altijd een klok die aan uw wensen voldoet. Met een buitenklok kunt u een unieke sfeer creëren en uw tuin in een stijlvolle en functionele schuilplaats veranderen.

Tuinklokken in verschillende designs

Er zijn talloze designs voor buitenklokken beschikbaar. De populairste modellen zijn grote buitenklokken en stationsklokken. Grote buitenklokken zijn meestal uitgevoerd in een eenvoudig design met grote getallen en wijzers. Ze zijn ideaal wanneer u een groot oppervlak beschikbaar heeft. Stationsklokken zijn in veel verschillende designs verkrijgbaar, inclusief klassieke, Victoriaanse en modernistische ontwerpen. Ze zijn eerder decoratief aanwezig, dan voor praktische doeleinden. Beide soorten klokken zijn in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar, inclusief metaal, hout en kunststof. Om de perfecte klok voor uw tuin te vinden, gaat u eerst na welk design het beste in uw tuin past en bedenkt u, welk materiaal het beste bij de stijl van uw tuin past.

Kenmerken en features van een buitenklok

Buitenklokken vormen een belangrijke accessoire voor de tuin en bieden veel functies. Een aantal van de belangrijkste features van een tuinklok zijn:

 • Watervast corpus: Buitenklokken zijn meestal gemaakt van robuust kunststof of metaal en zo geconstrueerd, dat ze ook bij slecht weer functioneren.
 • Een wijzerplaat aan voor- en achterkant: Sommige klokken voor in de tuin hebben een ronde wijzerplaat waarbij de cijfers zowel op de voor- als ook op de achterkant zijn geplaatst. Hierdoor kunt u de tijd altijd moeiteloos aflezen.
 • Bescherming tegen het weer: Sommige buitenklokken zijn voorzien van een watervaste corpus, die tegen wind en regen beschermt.
 • Kunststof behuizing: Buitenklokken van kunststof, zijn vaak lichter en robuuster dan die van metaal.
 • Thermometer: Veel buitenklokken zijn voorzien van een thermometer, zodat u ook de temperatuur buiten kunt aflezen.

Met al deze functies kunnen buitenklokken een heel nuttige uitbreiding voor in de tuin zijn.

Waar moet bij de aanschaf van een tuinklok op gelet worden?

Als u op zoek bent naar een buitenklok, moet u het volgende overwegen:

 • Soort klok: Er zijn verschillende soorten buitenklokken, zoals mechanische, elektronische en klokken op zonne-energie. Elk heeft zijn voor- en nadelen, waar u bij uw keuze rekening mee moet houden.
 • Stijl: Let op de stijl van de klok. Wilt u een modern of klassiek design?
 • Formaat: Het formaat van de klok speelt eveneens een belangrijke rol. De ene klok is kleiner dan de andere en past dus beter in een kleinere tuin.
 • Materiaal: Ook het materiaal van de klok is van belang. Sommigen zijn van metaal, anderen van kunststof. Het hangt er vanaf, welk materiaal het beste bij u en uw tuin past.
 • Functies: Er zijn buitenklokken met aanvullende functies, zoals een barometer en temperatuurweergave, tijdzones e.a. Bedenk welke functies u nodig heeft en welke niet.
 • Prijs: Denk eraan dat een dure klok niet noodzakelijke de beste is. Vergelijk verschillende prijsklassen en kies de klok die het beste bij u en uw budget past.
Naar boven