14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Verwarming in de badkamer

Een moderne radiator is tot meer in staat als alleen de handdoeken voorverwarmen en te zorgen voor een aangename douche- of badbelevenis. Hiermee wordt in de ruimte ook een weldadige warmte geproduceerd wat het ontspannende effect aanzienlijk verhoogt. De verwarming in de badkamer wordt van warm water voorzien en zo opgewarmd. Warmwaterverwarmingen scoren door hun geringe kosten die bij elektrische modellen veel hoger zijn, omdat de energie uit het stopcontact moet komen. Moderne radiatoren vinden zelfs in heel kleine ruimtes een plaatsje. Ze voegen zich bovendien harmonisch in elk ruimtelijk concept in. Wie een radiator voor in de badkamer wil kopen moet letten op de afmetingen en het verwarmende vermogen dat in Watt wordt aangegeven.

Bijna iedereen kent het verschijnsel wel: Je komt uit de douche of uit bad en het is koud

De handdoek zorgt daarnaast ook niet direct voor voldoende warmte. Hier kan een radiator, die ook als handdoekenwarmer dient, verandering in brengen. Het is weldadig warm in de badkamer en dankzij de handige afstanden tussen de buizen kunnen je handdoeken ook gelijk opgehangen en verwarmd worden. Dit verandert je badkamer in een welzijnsoase.

Handdoekenwarmer – Handdoeken verwarmen

De badkamer heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een oord dat niet alleen de hygiëne, maar ook de ontspanning dient. Voor veel mensen zorgt een weldadig en geurend bad voor balans in hun stressvolle dagelijkse leven. Niemand wil er dan al aan denken hoe onaangenaam fris of zelfs koud het zal zijn wanneer je weer uit het bad stapt. De ideale oplossing is een handdoekendroger. Deze bestaat uit buizen waardoor warm water stroomt. Hier kunnen handdoeken voor het drogen of voor het verwarmen worden opgehangen. Ongeacht of het zomer of winter is, hiermee wordt je altijd weer snel warm en droog. Het voordeel van een warmwaterverwarming tegenover een elektrische verwarming is het energiebesparende gebruik.

De badkamerradiator – Voor aangename warmte

Dit multifunctionele talent zorgt voor voldoende warmte in het vertrek. Na het baden of douchen en naast een lekker warme handdoek is ook dit een weldaad voor het lichaam. Dit alles gebeurt, dankzij het slanke design, op stijlvolle en plaatsbesparende wijze wat niet alleen in kleine badkamers erg handig is. Een verder voordeel is dat de handdoekenverwarming voor een evenwichtig ruimtelijk klimaat zorgt en helpt schimmelvorming in het bad te voorkomen, door de reducering van vochtcondensatie. De wandinstallatie en –bevestiging is met de meegeleverde beugels en het montagemateriaal heel eenvoudig.

Badkamerverwarming kopen – Waarop letten?

De verwarmende oppervlaktes moeten harmonisch met de rest van de inrichting worden opgesteld. Alle modellen scoren op het gebied van design, maar het is van belang erop te letten dat de vrijkomende warmte ongehinderd in de badkamer blijft en niet wordt verspild. Alleen dan ontstaat het ideale gevoel van welzijn. Met betrekking tot het verwarmende vermogen is het belangrijk het passende formaat te kiezen. Hoe groter het oppervlak, hoe groter is ook de afgifte van warmte. Fabrikanten geven in de regel aan voor hoeveel m2 het betreffende model geschikt is. Hier moet bij de keuze op gelet worden, zodat de wandverwarming de gewenste capaciteit heeft.

Ook interessant:

Naar boven