14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Ligstoelen bij blumfeldt

Wanneer het weer lente is komen de tuinliefhebbers eindelijk weer aan hun trekken. Het mooie weer lokt ze naar buiten om uitgebreid temidden van het groen te ontspannen. Wanneer het er bij u net zo aan toe gaat moet u toch eens aan een ligstoel denken want die is hier perfect voor. Eventjes de ogen sluiten, het alledaagse leven achter u laten en aan helemaal niets denken, een ontspannende ligstoel levert een belangrijke bijdrage aan uw ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Een ligstoel is in talrijke uitvoeringen, materialen en functies verkrijgbaar.

Ligstoel – voor een ontspannen pauze

Wanneer de warme maanden beginnen nodigt een tuin tot luieren en ontspannen uit. Het maakt niet uit of u heerlijk wilt zonnebaden, een boek wilt lezen of even een dutje na de lunch wilt doen, de ligstoel is er perfect voor. U maakt het zich gemakkelijk en geniet van het grootste comfort. In tegenstelling tot andere tuinmeubels, zoals een tuinstoel, biedt de ligstoel een horizontaal ligvlak en nog een aantal andere details, zoals:

  • Handig hoofd- en nekkussen
  • Luifel, dat bescherming tegen intensieve zonnestralen biedt en tijdens het relaxen voor aangename schaduw zorgt
  • Wieltjes voor het moeiteloos verplaatsen, wat het comfort aanvullend vergroot

De leuning, en vaak ook het voeteneinde, kan geheel naar wens omhoog of omlaag geklapt worden om de gewenste positie in te kunnen nemen. Het zonnebed zorgt voor een heerlijk gevoel van welzijn. Voor het zonnebaden met zijn tweeën zijn er moderne dubbele ligbedden met een groter, doorgaand ligvlak. Met een schommelbed of een schommelende ligstoel is het eveneens prima relaxen.

Hout of rotan? De verschillende materialen

Verschillende materialen creëren een verschillende ambiance:

  • Hout: Een ligstoel van dit hoogwaardige, natuurlijke materiaal creëert een gezellige, huiselijke, mediterrane en rustieke ambiance. Ze introduceert tegelijk ook elegantie. Hout is, afhankelijk van de soort, weerbestendig. Impregnatie met olie beschermt de houten tuinmeubels tegen vergrijzing.
  • Aluminium: De robuuste aluminium ligstoelen hebben het voordeel dat ze weerbestendig zijn en dus bij elk weertype in de tuin kunnen blijven staan. Daarnaast zijn ze qua gewicht niet zo zwaar waardoor de ligstoelen scoren met een optimale beweeglijkheid en flexibiliteit. Tuinmeubels van aluminium zijn heel onderhoudsvriendelijk. Wie er lang plezier van wil hebben moet ze wel regelmatig schoonmaken.
  • Rotan: Het comfortabele polyrotan in aantrekkelijke lounge stijl is bijzonder geliefd. De ligstoelen hebben een edele optiek, bieden een optimaal comfort en creëren een knusse ambiance. Ze waarderen elk buitenbereik optisch op met hun smaakvolle design. Moderne rotan tuinmeubelen zijn tegenwoordig voornamelijk van polyrotan. Het gaat hierbij om een innovatief vlechtwerk van polyethyleen dat overtuigt door de onderhoudsvriendelijke en resistente kwaliteit. De ligstoelen hebben daarom nauwelijks onderhoud nodig en kunnen met een beschermende hoes het hele jaar buiten blijven staan.

Ligbedden in het kort

Om te relaxen of te zonnebaden, ligbedden behoren, naast een tafel en stoelen, in elke tuin of op elk terras. Wie er eenmaal een gehad heeft wil er altijd eentje want het maakt een uitgebreide ontspanning mogelijk. Het assortiment biedt voor ieders smaak een geschikt relaxbed, bijvoorbeeld de klassiek metalen of houten variant of een rotan of rvs model. Wie graag met de zon meedraait kan het beste kiezen voor een lichte ligstoel van aluminium. Ook als het gaat om de verschillende varianten blijft geen wens open. Wat dacht u bijvoorbeeld van een swing-, opklap-, of comfortabel dubbelbed? Wieltjes maken het mogelijk het zonnebed altijd daar neer te zetten waar u dat wilt.

Ook interessant:

Naar boven