Staande lampen

Staande lampen bestaan al sinds de jaren 60 en tot op heden hebben ze niets van hun glans verloren. Integendeel, de lamp voegt echt iets aan een ruimte toe. In de loop van de tijd is de booglamp steeds verder ontwikkeld maar bleef als voorheen een mooie en praktische accessoire. Dankzij de verschillende varianten is er voor iedereen een passend model dat overeenkomt met je eigen smaak en je eigen stijl.

De booglamp in verschillende kleuren

De lampenkamp buigt zich sierlijk voorover. Hier komt uiteraard de naam booglamp vandaan, in retrolook of ook in een moderne uitvoering. Ze geeft elke ruimte luchtigheid en tegelijkertijd is ze een nuttig verlichtingsmiddel. De slanke booglamp is verkrijgbaar met een kap in talrijke verschillende kleuren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte booglamp die gemakkelijk te combineren is, of een zilveren, ideaal in een moderne, maar ook in een klassieke inrichting, een goudkleurige booglamp creëert daarentegen een stijlvolle ambiance en oogt heel edel. De lamp is hoe-dan-ook in alle kleuren een blikvanger.

Het royale bereik van de booglamp maakt een breed scala aan toepassingen mogelijk

De elegante staande lamp voegt veel structuur aan een ruimte toe. Ze straalt naar beneden en naar de zijkanten dankzij de grote spanwijdte en de gebogen vorm en is dus uiterst geschikt om specifieke ruimtes te verlichten, zoals de eettafel, de zithoek of het bureau. Daarnaast is het mogelijk haar als leeslamp te gebruiken. Ze kan naar wens worden gericht. De flexibel draaibare kap zorgt daarnaast voor optimale lichtverhoudingen. Dankzij de filigrane arm, die nauwelijks opvalt, zou je denken dat de lampenkap in de lucht zweeft. De ronde voet zorgt voor stabiliteit en standvastigheid en balanceert de spanwijdte. Een goed geplaatste booglamp rondt het design van een ruimte vakkundig af.

Afhankelijk van de toepassing en sfeer kies je de geschikt kleur voor de lamp

Booglampen zijn prima met muur- en plafondlampen te combineren. Geheel naar wens kan vervolgens de passende lampenbol worden gekozen. Op basis van het gebruik kies je een warme, koele, heldere of minder heldere lampenbol. Heel praktisch is een booglamp ook wanneer je deze kunt dimmen. Daarmee kun je zowel voor voldoende licht als ook voor gezelligheid zorgen. Zo wordt het vertrek ’s avonds ondergedompeld in een aangenaam, behaaglijk licht. Wie voor energie-efficiëntie kiest, zoals ledlampen, bespaart daarnaast ook nog eens energiekosten en ontziet het milieu.

Samenvatting: Staande lamp kopen

De decoratieve en functionele booglamp inroduceert door haar bijzondere verschijning elegantie en stijl en brengt een moderne en toch gezellige flair in elke ruimte. De speciale vorm is in elk vertrek een blikvanger. De lamp kan heel veelzijdig worden gebruikt, bijvoorbeeld om de eettafel te verlichten of om bij het lezen en werken voor voldoende licht te zorgen. Wanneer de booglamp kan worden gedimd, biedt dit ook nog de mogelijkheid de lichtsterkte geheel naar wens van heel fel naar zacht en sfeervol te brengen. Booglampen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat er voor elke stijl en smaak een geschikt exemplaar is. Modellen waarbij ledlampen kunnen worden ingezet hebben een gering stroomverbruik. Ze zijn daarnaast duurzaam en milieubeschermend.

Ook interessant:

Naar boven