Waterornamenten

(43)

Waterornamenten bij blumfeldt

Een waterornament is niet alleen decoratief maar vormt een schitterend accent in tuin of terras. Het sfeervolle waterspel en het spetterende geluid hebben een rustgevende werking op ons gemoed. Hiermee is het niet moeilijk om te ontspannen, de stress van het dagelijkse leven even te vergeten en gewoon te genieten van het moment. Daarnaast biedt een fontein niet alleen een bijzondere belevenis voor ons maar ook voor vogels en insecten die komen baden en drinken. Redenen te over om een tuinfontein aan te schaffen en deze decoratief in scène te zetten.

Met een fontein nieuwe energie opdoen

Er is niets zo mooi dan op zwoele zomeravonden in de tuin voor een prachtige fontein te zitten, naar het zachte spetteren van het water te luisteren en te genieten van de aangename ambiance. Ook voor kleinere tuinen is een variant beschikbaar en vormt een effectieve blikvanger. Bij bijzonder smaakvol vormgegeven fonteinen ligt de focus doorgaans op het buitengewone design. Het zachte waterspel maakt uitgebreid relaxen mogelijk en de rustgevende atmosfeer heeft een positief effect op de ziel. Een tuinfontein maakt ontspannen en wegdromen moeiteloos mogelijk.

Grote selectie waterornamenten

Een fontein is een echt highlight in uw achtertuin, voortuin of op het terras. Blijft alleen de vraag welk model uw voorkeur heeft: De moderne fontein met waterval, die een absolute lust voor het oog is, of liever een speelse fontein die u betovert met de dansende waterstraal? Een bijzondere blikvanger is de kunstzinnig vormgegeven sierfontein, bijvoorbeeld in de vorm van een figuur. Heel aantrekkelijk is daarnaast een elegante stenen wand waar het water constant overheen loopt. Een stenen fontein komt vooral in een natuurlijke tuin heel goed tot zijn recht. Bij een cascadefontein, altijd een blikvanger, heeft de basisstructuur een bepaalde hoogte. Over meerdere etages valt het water van etage naar etage. Cascadefonteins bestaan uit meerdere kleine watervalletjes zodat een heel ontspannen sfeer wordt gecreëerd. Een bijzonderheid is bovendien de milieuvriendelijke solarfontein waarbij de zonnemodule in het zonlicht wordt gelegd. De watercirculatie gaat helemaal vanzelf.

De juiste standplaats kiezen

Voordat u een keuze maakt dient u eerst te bepalen waar u de fontein wilt plaatsen want ze zijn er in vele verschillende vormen en afmetingen. Bij wandfonteinen is de beslissing over het algemeen het eenvoudigst: Ze worden aan de huismuur bevestigd of in een muurtje van natuursteen ingebouwd. Kies de standplaats bewust want wanneer een fontein onder een boom wordt geplaatst moet in de herfst, bijvoorbeeld, met vallend blad gerekend worden. Het beste staat hij vrij en zichtbaar. Als alternatief kan ook een zitgelegenheid in de nabijheid van het waterspel worden geplaatst, een bankje bijvoorbeeld. Een fontein is een centraal element in de tuin en moet als blikvanger niet verdekt worden opgesteld.

Waterornament in het kort

Ongeacht of u hem in de tuin of op het terras wilt plaatsen, een stijlvolle fontein is altijd een blikvanger en stimuleert ontspanning. Het bewegende water zorgt voor een heel bijzondere ambiance. Er is een groot assortiment modellen en formaten zodat iedereen vroeg of laat de geschikte fontein vindt. Let erop dat u de outdoor waterbron vorstbestendig moet maken. Hiervoor voegt u antivries aan het water toe of u haalt hem weg om schade te voorkomen.

Ook interessant:

  • Tuinornamenten
  • Tuinbeelden
  • Tuinverlichting
  • Buitenklokken
  • Naar boven