14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Tuinverlichting bij blumfeldt

Overdag of ‘s avonds, een optimaal ingerichte tuin is een bron van vreugde. Dit geldt eveneens voor de bijpassende verlichting. Hiermee is het mogelijk om nog langer te genieten van zwoele zomeravonden. Daarnaast kan met buitenlampen voor een romantische sfeer in het groene paradijs worden gezorgd. Hiervoor staan verschillende mogelijkheden tot uw beschikking. Hierna leest u welke tuinverlichting u kunt kopen en hoe u daarmee een individueel verlichtingsconcept in uw tuin creëert.

Tuinverlichting en de verschillende toepassingen

Tuinverlichting is een onmisbaar element waarbij voldoende aandacht aan de vormgeving moet worden gegeven. Niet alleen maakt het het mogelijk ’s avonds nog lang buiten te genieten, het vervult ook andere taken:

  • Wat dacht u bijvoorbeeld van betoverend licht aan de tuinmuur of spots die heggen, planten, sculpturen of tuinfiguren bestralen? Verander specifieke plaatsen of items in zichtbare highlights met een buitenlamp.
  • Er zijn zelfs led zitkubussen die een zitbereik een heel bijzondere ambiance geven. Ledlampen zijn een energie-efficiënte oplossing want u kunt daar maar liefst 90 % energie mee besparen. Om een zitbereik te verlichten zijn lampen met een warmwitte lichtkleur het meest geschikt. Voor grootschalige verlichting zijn vloerlampen en staande armaturen ideaal.
  • Oliefakkels dompelen tuin en terras onder in een betoverende vlammenzee. Tuinfakkels zijn daarnaast ook heel geschikt als partydecoratie of tijdens romantische uurtjes samen.
  • Met milieuvriendelijke solarlampen voor de tuin kunt u ook uw vijver in een schitterend licht onderdompelen en een wel heel bijzondere ambiance scheppen. Het basisprincipe van solarlampen is het praktische gebruik van de zon. U maakt niet alleen gebruik van gratis licht maar creëert ook een unieke ambiance. Ze zijn geheel onafhankelijk van energiebronnen en buitengewoon flexibel inzetbaar. Ze gaan als het donker wordt zelf aan en hoeven dus ook niet aan en uit gezet te worden.
  • Ook kogellampen kunnen rondom de vijver worden geplaatst. Zwembad- en vijververlichting zet het wateroppervlak optisch prachtig in scène en creëert door het unieke lichtspel een sfeervolle ambiance.
  • Wanneer u tuinverlichting koopt kunt u daarmee ook de tuinpaden verlichten en de veiligheid vergroten door het risico op vallen of uitglijden te verminderen. Hindernissen zijn gemakkelijker te herkennen.

De toepassingsgebieden zijn talrijk. Het assortiment biedt voor ieders smaak en behoefte de geschikte tuinlampen. De selectie is afhankelijk van het beoogde gebruik. Ze kunnen als verlichting of als decoratie worden ingezet.

Tuinverlichting in het kort

Met de geschikte tuinverlichting wordt de groene oase helder en zeker zodat het ook na zonsondergang nog mogelijk is om gezellig buiten te blijven zitten. Buitenverlichting zorgt echter niet alleen voor optimale lichtverhoudingen in het outdoor bereik maar u tovert er ook een aangename en behaaglijke ambiance in de tuin mee tevoorschijn en zet planten en decoraties in het spotlight. Wanneer de rest van de omgeving in duisternis gehuld blijft versterkt dit het effect nog meer. Solarlampen voor de tuin zijn de zuinigste manier om een sfeervolle ambiance te scheppen. Ze zijn voorzien van zonnepanelen die overdag zonlicht opnemen, deze in stroom omzetten en wanneer het donker wordt dit aan de lamp afgeven. Net zo ideaal zijn buitenlampen met leds want deze verbruiken, vergeleken met conventionele gloeilampen, maar een fractie van de stroom en blijven daarnaast veel langer goed.

Ook interessant:

Naar boven