14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Gashaard voor binnen & buiten: genieten van gezellig comfort

Een gashaard voor gesloten ruimtes is een droom voor vele huizenbezitters. De belangrijkste argumenten voor een dergelijke haard zijn de romantisch flair en de gezellige warmte. Met een gashaard of katalytische kachel introduceert u gezelligheid in uw privé vertrekken. Tegelijkertijd is een gashaard buiten een bijzonder en veel gevraagd outdoor element. Wat is het dat een gashaard zo bijzonder maakt en waar moet rekening mee gehouden worden als je een gashaard wilt kopen? Blumfeldt zet de belangrijkste aspecten op een rijtje en biedt een omvangrijk assortiment gashaarden voor binnen en buiten.

Katalytische haard: Zo functioneert de moderne gaskachel.

Met een katalytische haard kunt u kamers verwarmen door middel van een katalytisch verbrandingsproces. Daarbij wordt vloeibaar gas verbrand waarbij een katalysator wordt ingezet. In de gashaard of gaskachel bevindt zich een met platina bekleed, metalen gaas dat als katalysator dient. Een dergelijke gashaard staat bekend als weinig vervuilend en kan met een gasfles worden gebruikt. Bij een gaskachel voor gesloten ruimtes, moet er rekening mee gehouden worden, dat voor de afvoer van het gas genoeg frisse lucht beschikbaar moet zijn of een schoorsteen moet worden geïnstalleerd. De verhoogde luchtvochtigheid, in combinatie met het zuurstofverlies in ruimtes binnenshuis en de vorming van koolstofdioxide vormen een mix die een toevoer van frisse lucht vereist. Op deze manier kan er ook geen schimmel ontstaan, die door de hoge luchtvochtigheid bevorderd wordt.

Voordelen van gasverwarming & terrasverwarming

Een gasverwarming, ook gaskachel genoemd, voor het terras vormt een heel exclusieve outdoor accessoire, die een weldadige warmte verspreidt, als de zomerse temperaturen 's avonds dalen. Tegelijkertijd geeft hij de buitenruimte een uiterst elegant karakter en kunnen ook tijdens outdoor evenementen worden gebruikt, om het event een passend (effectief) kader te geven. Elektrische ontstekingssystemen zorgen ervoor dat de terraskachel direct in gebruik kan worden genomen om warmte af te geven. Binnenin bevindt zich een royale bergruimte - afhankelijk van het model in verschillende formaten. Daar kan de gasfles worden geplaatst.

Qua design zijn terrasverwarmingen net zo veelzijdig. Zwart als kool, elegant zilver, rechthoekig, rond of vierkant: Een gashaard voor buiten is net als voor binnen, een blikvanger met een verwarmende ziel.

Zijn gaskachels voor woningen veilig?

Gasverwarmingen voor woningen zijn zelfs heel veilig, wanneer ze naar behoren onderhouden en volgens de voorschriften gebruikt worden. Om de veiligheid van uw gaskachel binnenshuis te garanderen, dient u hem minimaal om de twee jaar door een gekwalificeerde installateur te laten onderhouden. De veiligheidsinstructies zijn hetzelfde, ongeacht of u het om aardgas of vloeibaar gas gaat, zoals een propaan haard. Voldoende ventilatie is daarbij heel belangrijk, vooral bij draagbare gaskachels zonder afzuigsysteem. U dient altijd de instructies in de gebruikershandleiding te volgen.

  • Kies een gashaard die de juiste dimensies heeft voor uw woning. Let voor de aankoop op de specificaties van de fabrikant.
  • Als de gashaard voor binnen voorzien is van een filter, moet deze tijdens de verwarmingsperiode regelmatig schoongemaakt worden, om een correcte luchtstroom te waarborgen.
  • Houdt kinderen en huisdieren op afstand.
  • Schakel de gaskachel uit, wanneer er geen toezicht is, bijvoorbeeld wanneer u naar bed gaat.
  • Bedek de verwarming niet en plaats er geen objecten op of in.
  • Houdt gaskachels op minimaal een meter afstand van alle brandbare objecten, zoals meubels, gordijnen, boeken en kisten.
  • Gashaarden mogen uitsluitend gebruikt worden in ruimtes met voldoende ventilatie.
  • Gebruik of bewaar nooit brandbare vloeistoffen of residu hiervan in de nabijheid van een gaskachel.
  • De meeste fabrikanten raden een regelmatige inspectie en onderhoud van het apparaat aan. Over het algemeen wordt om de twee jaar aanbevolen. Meer informatie vindt u in de handleiding.

Gashaard & infrarood terrasverwarming bij blumfeldt kopen

Ongeacht of u bij blumfeldt een gashaard voor binnen of een model voor buiten wilt kopen: Onze gaskachels hebben een relatief licht eigen gewicht, zijn een mobiele warmte-oplossing en kunnen dus flexibel voor talloze gelegenheden worden gebruikt. Bovendien is het een zuinig verwarmingssysteem aangezien de kosten voor aanschaf - anders dan bij klassieke gaskachels - naar verhouding gering zijn.

Door hun compacte formaat kunnen de mobiele gashaarden of gaskachels in kleinere ruimtes worden gebruikt en zijn ideaal als aanvulling op een conventioneel verwarmingssysteem binnenshuis. Zo kan een klein atelier, bijvoorbeeld, perfect worden verwarmd met een gaskachel. Maar ook in een gastronomisch bereik vormen gashaarden voor binnen een optisch hoogtepunt. Ze verrassen met aangename warmte, creëren een huiselijke sfeer en vormen een prettige achtergrond als buiten de herfstbladeren omlaag dwarrelen of sneeuwvolkjes voor het raam dansen. Al onze gashaarden worden gratis geleverd, u krijgt er 2 jaar garantie op en u kunt uw bestelling binnen 60 dagen herroepen, als u dat wilt.

Naar boven