14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Tuintafel kopen – voor aangename uurtjes bij lekker weer

Bij de vormgeving van je tuin mag tuinmeubilair, zoals comfortabele stoelen en een passende tafel, niet ontbreken. Er is nauwelijks iets zo heerlijk als op een mooie dag in je tuin of op je terras te ontbijten, een kopje koffie te drinken, te barbecueën met vrienden of familie of gewoon in kleine kring van een glaasje te genieten. Het assortiment is reusachtig: Ongeacht of het gaat om een klaptafel, een uitschuifbare tafel, een kleine of een grote tafel, een ronde, hoekige of ovalen tafel, een tuintafel van hout of kunststof, ieder vindt iets naar zijn smaak.

De terrastafel in alle variaties

Wanneer de lente of de zomer komt worden tuinbezitters onvermijdelijk de tuin in getrokken om temidden van het groen met familie of vrienden een pauze in te lassen. Bij mooi weer gaan we massaal naar buiten om van het zonnetje te genieten. Onmisbaar is dan een fraai gevormde tuin- of terrastafel. Deze creëert een woonkamer of keuken onder de vrije hemel. De modellen die geschikt zijn voor outdoor gebruik zijn voorzien van een hoogwaardige coating. Wie een tuintafel wil aanschaffen zal al snel vaststellen hoe groot de keuze is en hoeveel verschillende varianten en materialen er zijn:

  • De uitschuifbare tuintafel: Een tuintafel die uitgetrokken kan worden is vooral praktisch wanneer er niet zoveel familieleden zijn maar er wel af en toe bezoek wordt ontvangen of de meeste verjaardagen in de zomer worden gevierd. Met maar een paar handgrepen is de tafel uitgeschoven en vergroot zodat er voldoende plaats voor alle gasten is. De verlengbare tuintafel is ook prima geschikt voor terras of balkon.
  • Klaptafel: Een tuintafel die klapbaar is biedt de mogelijkheid hem bij behoefte tevoorschijn te halen, neer te zetten en aansluitend weer plaatsbesparend op te bergen. Het tafelblad is via een scharnier verticaal te kantelen. Deze tafels zijn vooral geschikt voor tuin, terras en balkon waar weinig ruimte beschikbaar is.
  • Bijzettafels en bistrotafels: Deze beide tafels zijn perfect voor singles en stelletjes die niet vaak in de tuin eten en al helemaal niet in een grote groep. Ze zijn ideaal om alleen of samen van een hapje en een drankje te genieten.
  • Houten tuintafels: Hout behoort tot de meest geliefde materialen voor tuinmeubilair. De tafels zijn stabiel en duurzaam, wanneer goed onderhouden, bijvoorbeeld door impregnatie. Ze scoren met een aantrekkelijke optiek en staan voor ongekunsteldheid, gezelligheid en tijdloze elegantie. Houten tafels verspreiden een natuurlijke, rustieke flair. Het is aan te bevelen de tafel regelmatig van een laag beits, lak of olie te voorzien. Belangrijk bij de impregnatie is het hout van tevoren van vuil te ontdoen. Voor het reinigen van een houten tafel heeft u alleen een vochtige doek nodig, bij sterke vervuiling een mild sopje. ’s Winters kunt u de houten tafel het beste in een schuurtje opbergen. Een andere optie zijn beschermende hoezen.
  • Kunststof tuintafels: Naast hout zijn er ook gunstig geprijsde tuintafels van kunststof die met hun lichte gewicht, tijdloze design, robuustheid en onderhoudsvriendelijkheid overtuigen. Ze zijn, dankzij hun weerbestendigheid, perfect voor outdoor gebruik. Bij vervuiling kan de tafel met een vochtige doek of in nood met een mild reinigingsmiddel worden schoongemaakt. Het voordeel is dat deze tafels niet roesten en niet verweren.

Samenvatting tuintafels

Een tuintafel is, als middelpunt van alle soorten bijeenkomsten, een onmisbaar meubelstuk temidden van een groene oase. Hier wordt gegeten, gedronken, gelachen en ontspannen gekletst. Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan een klaptafel, uitschuifbare tafel of kunststof tafel, er is voor ieder wat wils.

Ook interessant:

Naar boven