14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Salontafels

Het hart van elke woon- en eetkamer is de salontafel die in talrijke verschillende uitvoeringen, kleuren en materialen beschikbaar is, zoals een eettafel van hout of een wit gelakte koffietafel. Wie een tafel wil aanschaffen vindt dankzij de uitgebreide keuze zeker een geschikt model. Een zinvolle aanvulling zijn bijzettafeltjes, die veelzijdig ingezet kunnen worden.

Woonkamertafel in verschillende varianten

De woonkamer is de centrale ruimte in een woning of appartement. Hier komt het gezin samen. Naast een gezellige zithoek of bankstel mag de tafel niet ontbreken. Er zijn veel verschillende uitvoeringen, maar of het nu gaat om een kleine of grote, een stijlvol rechthoekige koffietafel, een elegante ronde salontafel of een puristisch kubusvormig model, iedereen bepaalt zelf hoe deze tafel eruit moet zien, afhankelijk van smaak en gewoontes. Een witte koffietafel combineert over het algemeen prima met alle soorten meubelstukken en stoffen, omdat de kleur zich goed in het totaalbeeld invoegt. Het past echter optimaal bij een Scandinavische inrichting.

Koffietafel van hout, metaal of glas

Een woonkamertafel kan niet alleen door de stijl, maar ook door het materiaal de inrichting aanzienlijk beïnvloeden. Heel geliefd is een koffie- of eettafel van hout, omdat dit materiaal veel warmte gezelligheid evenals een rustieke charme toevoegt. Elke houtsoort heeft daarnaast zijn eigen, karakteristieke optiek. Woonkamertafels van acaciahout of beuken zijn nog altijd erg geliefd. Salontafels van metaal passen goed in een industriële stijl. Ze zijn met een vochtige microvezeldoek ook moeiteloos schoon te krijgen. Tafels met een glasplaat werken daarentegen weer licht, elegant en modern.

Verschillende soorten

Qua vormgeving kan bij tafels tussen vier poten en een brede, centrale voet worden gekozen. De laatste modellen zijn meestal rond en ideaal voor kleinere ruimtes. Ook qua optiek scoren deze punten. Hoekige modellen geven een vertrek een zekere rechtlijnigheid. Uiteindelijk is de vorm van de tafel een kwestie van smaak en afhankelijk van de beschikbare plaats.

Bijzettafels – stijlvolle begeleiders

Ontspannen achteroverleunen op je bank met een drankje of wat te knabbelen onder handbereik. Dit wordt mogelijk gemaakt door een bijzettafeltje, die gemakkelijk naast de bank wordt gezet. Natuurlijk kan hij ook dienen voor de telefoon, een mooie plant, vaas of ander decoratief item. De bijzettafel kan op elke willekeurige plaats worden gezet en biedt een handige bergplaats voor de meest uiteenlopende dingen. Ze zijn daarnaast niet alleen handig in de woonkamer, maar kunnen, bijvoorbeeld, ook als nachtkastjes naast het bed dienen. Ook kunnen ze in de gang worden geplaatst wanneer hier, bijvoorbeeld, nog een aansluiting voor de telefoon is.

Samenvatting: Salontafel kopen

Een salontafel completeert de inrichting optimaal. Het is meer dan een bergplaats voor servies, de afstandsbediening of andere items. Het kan in een vertrek ook een echte blikvanger zijn. Voor elke stijl en smaak zijn er passende modellen. Ongeacht of het om een koffie- of eettafel gaat, het klassieke materiaal is hout. Het werkt warm, behaaglijk en sfeervol. De vorm is afhankelijk van de beschikbare plaats. Een salontafel die rond is, is heel geschikt voor kleine ruimtes. Compacte bijzettafels zijn een geweldige uitbreiding en kunnen in elke ruimte zowel voor snacks en drankjes als ook voor het plaatsen van decoraties worden gebruikt.

Ook interessant:

Naar boven