14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Stijlvol en comfortabel: De strandstoel in eigen tuin

Strandstoelen symboliseren meer dan welk ander tuinmeubelstuk dan ook, hoe mooi een verblijf buitenshuis kan zijn! Wie van elke zomerse dag wil genieten maar ook bescherming tegen zon en wind nodig heeft, kan een strandkorf aanschaffen en daarmee een rustplaats in de tuin of op het terras creëren. Daarnaast beschermt de korf tegen nieuwsgierige blikken. In ons assortiment vindt u talrijke chique modellen die geschikt zijn voor één of twee personen. Informeer nu naar de typische eigenschappen en details van een strandkorf!

Van welk materiaal zijn strandkorven gemaakt?

In het ideale geval worden de comfortabele zitplaatsen gemaakt van een weerbestendig en stabiel materiaal. Heel geschikt is de combinatie van hout en PE rotan. Het hout wordt verzegeld met een oppervlaktebehandeling zodat de basisconstructie perfect beschermd is tegen weersinvloeden. Bij PE rotan (polyethyleen rotan) gaat het om een kunststof dat bedrieglijk echt op rotan lijkt en dat ideale kenmerken voor outdoor meubilair bezit. Daarnaast wordt voor de bekleding en de zitkussens een resistente polyester stof gebruikt. Van binnen is een onzichtbare folie verwerkt die de korf tegen vocht beschermt. Daarbij is de strandstoel weerresistent. Bij heel slecht weer, veel regen of wanneer u de korf langere tijd niet gebruikt is een hoes aanbevelenswaardig. U vindt bij ons hoezen die perfect over de korf passen en deze betrouwbaar beschermen.

De functies van een strandkorf

Zitten en liggen is probleemloos mogelijk. Bij een korf die met ‘volledige ligplaats’ is gekenmerkt is de achterkant eenvoudig te verstellen zodat een comfortabel liggende positie ingenomen kan worden. De voetsteunen zijn uittrekbaar. Voor comfort zorgen de zachte bekleding en de ergonomisch geplaatste armleuningen. Zijdelingse klaptafeltjes bieden plaats aan drankjes, snacks, leesvoer of de mobiele telefoon.

Breng uw weekenden door in uw strandstoel en ook een vakantie in eigen tuin krijgt er een hele bijzonder sfeer door! Wat de locatie betreft zorgen de wieltjes aan de onderkant voor de nodige mobiliteit. Zo kunt u van uw nieuwe favoriete plaats daar in de tuin genieten waar u zich het meest op uw gemak voelt. Optisch zorgt de mooie bekleding voor een aangenaam visueel plaatje. Klassieke strepen of patronen in maritieme kleuren of andere nuances passen perfect bij de stijl van de strandkorf.

Hoe kan ik een strandstoel het beste onderhouden?

Het onderhoud is niet tijdrovend. De elementen van PE rotan en hout zijn heel eenvoudig vochtig af te nemen. Hout moet bij gelegenheid opgefrist worden met houtolie of een verfrissende lak, daarmee blijft ook de weerbestendigheid intact. Bij wit gelakt hout is ook een vochtige doek voldoende. Een verfrissende laklaag is pas na jaren nodig. Gebruik aanvullend een hoes voor de strandkorf zodat uw outdoor zithoek tegen grove vervuiling, stof en vocht beschermd is, zeker in de winter! De hoezen zijn voorzien van ventilatiesleuven om te voorkomen dat vocht zich ophoopt of schimmel zich vormt. Bevestigingsbanden zorgen ervoor dat hij op zijn plaats blijft zitten.

Online een strandstoel kopen – natuurlijk bij blumfeldt!

U vindt in onze online shop fraaie modellen, ideaal voor in de eigen tuin, maar ook voor een strandbar of een outdoor terras van een café of restaurant. Een snelle levering zorgt ervoor dat u in no time van het comfort van uw eigen strandkorf kunt genieten!

Ook interessant:

Naar boven