Tuinmeubels

Tuinmeubels

Tuinmeubels (307)

Tuinmeubels van blumfeldt

Kijkt u ook uit naar gezellige uurtjes in uw tuin of op het terras? Dan mogen de bijpassende tuin- of terrasmeubels niet ontbreken. Ze zijn ideaal om een aangename ambiance te creëren. Er zijn talrijke tuinmeubels van verschillende materialen, bijvoorbeeld van hout, aluminium of van rotan. Maar waar moet u op letten wanneer u tuinmeubels koopt en hoe kunt u ze op de juiste manier onderhouden? In de volgende raadgever vindt u nuttige informatie.

Een comfortabele zitgelegenheid creëren

De juiste tuin- of terrasmeubels bieden de mogelijkheid om gezellig samen te eten, ongedwongen barbecuetjes te organiseren of om ver van de alledaagse stress te ontspannen. Met bijpassende stoelen, ligstoelen, hollywoodschommels, tafels, tuinmeubelsets en ook kussens wordt het outdoor bereik net zo comfortabel als de woonkamer binnen. Voor ieders smaak en stijl hebben we de perfecte meubelstukken.

Verschillende terrasmeubels

De vraag naar geschikte tuinmeubels hangt samen met smaak, stijl en de beschikbare ruimte. Ter beschikking staan:

  • Ligstoelen, hollywoodschommels of strandkorven: Voor een korte pauze zijn ligstoelen, hollywoodschommels of strandkorven ideaal. Ze nodigen u uit om even gemoedelijk onderuit te zakken.
  • Tuinstoelen: Bij tuinstoelen speelt ook de optiek, de vorm en het materiaal een belangrijke rol. Het design moet daarnaast bij de tafel passen zodat een harmonisch totaalbeeld ontstaat. Kussens en bekleding zorgen voor veel comfort.
  • Tuintafel: Om geanimeerd samen te eten, spelletjes te doen en nog veel meer, mag ook de bijpassende tafel natuurlijk niet ontbreken. Hij moet niet alleen weerbestendig zijn maar liefst ook onderhoudsvriendelijk want er wordt al snel met eten of drinken geknoeid.
  • Tuinmeubilair voor kinderen: Ook kinderen hebben in de tuin graag hun eigen plekje. Hiervoor zijn kindermeubels buitengewoon geschikt. Met hun eigen kinderstoeltjes en bijpassende kinder-picknicktafel kunnen ze schilderen, kleien of zich gewoon met hun broertjes, zusjes of vriendjes terugtrekken.

Van welk materiaal zijn mijn meubels gemaakt en hoe verzorg ik ze het beste?

Het beslissende criterium bij de aanschaf van tuin- of terrasmeubels is het gebruikte materiaal. Ze staan tenslotte maandenlang buiten en moeten kou, regen, zonnestralen en alle andere weersomstandigheden verdragen. Hierna volgt een overzicht van de verschillende materialen en hun eigenschappen:

  • Hout: Zonder twijfel de klassieker in het outdoor bereik. Het materiaal is tijdloos, robuust en duurzaam wanneer het goed onderhouden wordt. Het integreert zich dankzij de natuurlijke optiek heel goed in de natuurlijke omgeving van uw tuin of terras. Inheemse soorten kunnen alleen standhouden tegen de weersinvloeden met een laag vernis en impregnatie door verzorgende olie. Een goedkeuringszegel garandeert een milieubeschermende en duurzame productie. Voor het reinigen kunt u de houten tuinmeubels gewoon afnemen met een vochtige doek of als alternatief met een sopje.
  • Aluminium: Tuinstoelen van aluminium zijn ideaal voor uw outdoor bereik want het is weer- en corrosiebestendig of wel roestvrij. Het materiaal is aanzienlijk lichter dan bijvoorbeeld ijzer maar in gelijke mate stabiel en bij optimale verwerking robuust. Aluminium is heel onderhoudsvriendelijk en met een poedercoating blijven de meubels ook nog mooi. Ze inspireren door hun puristische optiek. Vuil kunt u met water of een mild sopje wegvegen. In de winter kunnen aluminium meubels probleemloos buiten blijven staan.
  • Rotan:Rotan is robuust, resistent en roest niet. Toch moet het, om het onderhoudsvriendelijke materiaal bestand te maken tegen de elementen, voorzien worden van een laagje was of alternatief van een kunststof coating. Tuinmeubels van polyrotan zijn weerbestendig en duurzaam. De stijlvolle meubels scoren met hun rustieke optiek en geringe gewicht. Men komt ze vaak tegen in de vorm van loungemeubels. Voor het reinigen van polyrotan meubels is het voldoende er een schone, vochtige doek overheen te halen. Bij moeilijkere vlekken gebruikt u een mild sopje of bij hardnekkig vuil een speciaal middel voor polyrotan. Een tot tweemaal per jaar kan een onderhoudsolie voor polyrotan worden gebruikt. In de winter plaatst u de meubels het beste in een droge, donkere ruimte.

Tuinmeubels in het kort

Bij iedere smaak passen meubelstukken die zich probleemloos in de tuin voegen. Maar ook een stijlvolle materialenmix kan een interessant contrast opleveren, bijvoorbeeld wanneer in een natuurlijke, groene tuin een tafel met stoelen van staal worden geplaatst. Met betrekking tot het onderhoud moeten de genoemde tips in acht worden genomen. Beschermende hoezen zijn zinvol.

Ook interessant:

Naar boven