14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Tuinkussens, bekleding & kussen - comfortabel zitten in een groene oase

Tuinmeubels maken deel uit van ieders outdoor uitrusting en worden direct buiten gezet, zodra het lentezonnetje tevoorschijn komt. Om ze een stijlvolle finish te geven en tegelijkertijd een comfortabele zitgelegenheid te creëren zijn tuinkussen onmisbaar. Aangezien ze langdurig buitenshuis worden ingezet moeten de kussens aan een hele reeks uitdagingen kunnen voldoen. In dit overzicht zie je wat voor verschil een kwalitatief hoogwaardig kussen uitmaakt en hoe je je tuinmeubels van kussens kunt voorzien waar je lang plezier van zult hebben.

Het juiste kussen voor elk formaat tuinstoel

Wanneer je je tuinstoelen van zitkussens wilt voorzien moet je allereerst absoluut rekening houden met de hoogte van de rugleuning. Voor lange mensen en een rugbeschermende zitpositie zijn moderne tuinstoelen tegenwoordig voorzien van een hoge rugleuning. Wanneer dit bij jouw model het geval is kijk je uiteraard bij de tuinkussen met hoge rugleuning. Tuinstoelen waarvan de rugleuning ophoudt ter hoogte van het midden van de rug hebben voldoende aan tuinkussens met een lage rugleuning. De in het tuinkussen verwerkte knik geeft aan of het formaat tuinkussen in je tuinstoel zal passen.

Stoelkussens in de geschikte dikte vinden

Wanneer je de voorkeur geeft aan lekker zacht zitten is het aan te aan te raden te kiezen voor tuinkussens met een dikke vulling. Wanneer je liever wat harder zit kies je voor kussens met een geringe hoogte. Ook het materiaal van de meubels kan een aandachtspunt voor de geschikte dikte zijn. Voor hardere zitmeubels van hout, metaal en kunststof zijn dikke tuinkussens van 4 tot 8 cm geschikt. Wanneer het zitvlak van textiel of wicker (ook wel polyrotan genoemd) is kan een dunner kussen van circa 2 tot 4 cm al voldoende zijn. Sommige tuinkussens met hoge rugleuning zijn voorzien van een extra hoofdkussen. Hiermee kun je op een kantelbare tuinstoel comfortabel achterover leunen en je door het zonnetje laten verwarmen.

Robuuste overtrekken voor tuinstoelen en bankjes

Bankkussen of zitkussen voor je tuinstoelen: alle kussens zijn in toenemende mate blootgesteld aan de allerlei weersomstandigheden. Je hebt nou eenmaal niet altijd de kans om je stoelen en bankjes binnen te zetten wanneer het onweer losbarst. Daarom moeten de tuinkussens een regenbui moeiteloos kunnen weerstaan. Met een model van polyester is dit zonder problemen te realiseren. De synthetische vezel heeft een hoge weerstand, is elastisch en droogt snel. Door de hoge weerbestendigheid gaat een tuinkussen van polyester lang mee zodat je er dus langdurig plezier van zult hebben. Aangezien vervanging dus voorlopig niet nodig is kun je zo een boel geld besparen. Daarnaast kunnen tuinkussens van polyester heel eenvoudig met een vochtige doek worden schoongemaakt - ideaal wanneer tijdens de barbecue 's avonds nog wat aarde uit de moestuin aan je broekspijp zit. Een polyester bankkussen is bovendien lichtbestendig. Dit betekent dat de aantrekkelijke kleuren niet verbleken maar uitstekend behouden blijven. Polyester tuinkussens kreuken nauwelijks, maar blijven lang mooi.

Tuinkussens kopen en uit talloze designs kiezen

In onze online shop vindt je tuinkussens die jouw persoonlijke outdoor stijl vertegenwoordigen. Natuurlijke effen kleuren of een opvallend ruitje met felle, frisse lentekleuren: ontdek nu ons uitgebreide assortiment en kies de tuinkussens die bij je passen – laat het tuinseizoen maar komen!

Naar boven