14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Wastafels


Wastafels

Wie voor de badkamer een nieuwe wastafel wil kopen zal zich al snel afvragen waar op gelet moet worden. Het is tenslotte een belangrijk inrichtingselement. Hieronder leggen we alle wetenswaardigheden uit als het gaat om de verschillende soorten, kleuren, materialen en nog veel meer.

Wastafel in elegant design

Met de juiste inrichting verandert je badkamer in een comfortabele ruimte. De wastafel vormt naast het toilet, de douche en/of de badkuip een onmisbaar onderdeel. Trendy zijn momenteel staande wastafels die de ruimte een modern en buitengewoon aanzicht geven. Met een hoogte van meer dan 80 cm vormen ze een prachtige blikvanger, bieden een optimale hoogte en geven dat extra’s aan je badkamer. De bassins zijn als een modern sculptuur. Iedereen die de ruimte binnenkomt zal genieten van deze bijzondere aanblik.

Wat is een handwastafel?

Deze stijlvolle modellen, die aan de muur worden bevestigd, vormen een opmerkelijke blikvanger in de badkamer. Ze bieden het voordeel dat minder plaats en minder tijd voor schoonmaken nodig is. Met het meegeleverde montagemateriaal is de installatie snel en moeiteloos af te handelen. Of de voorkeur uitgaat naar een modern wasbassin in ronde of hoekige vorm is een kwestie van smaak. Het design kan zo gekozen worden dat het bij de rest van de badkamer past.

Keramische wastafel

Wastafels worden van verschillende materialen aangeboden. Een goede keuze is keramiek. Het is robuust, resistent en duurzaam en dankzij de gladde oppervlaktes ook nog eens eenvoudig schoon te houden. De keramische wastafel is een klassieker in de badkamer en het materiaal is heel hygiënisch. Dankzij de coating rolt het water goed af, zodat het aan de ene kant gemakkelijk te reinigen is en aan de andere kant niet zo snel opnieuw vies wordt. Ook kalk hecht zich niet zo snel aan keramiek. Dit maakt het bassin heel onderhoudsvriendelijk. Het materiaal is daarnaast ongevoelig voor krassen. Ook agressieve reinigingsmiddelen beschadigen het niet.

Wit is nog altijd geliefd

Het tijdloze wit is nog altijd een van de meest geliefde kleuren voor in de badkamer. Het is moeiteloos te combineren. Een witte wastafel voegt zich harmonieus in bijna elke omgeving in. Het maakt niet uit of het in een witte ruimte wordt geplaatst of door individuele kleurconcepten wordt onderstreept of met bontgekleurde meubels wordt gecombineerd. Dat bepaalt ieder voor zichzelf. De mogelijkheden zijn, anders dan bij een gekleurde wastafel, bijna eindeloos. Meer dan twee verschillende kleuren kun je beter niet gebruiken om onrust in de badkamer te vermijden en een sfeervol totaalplaatje te creëren.

Samenvatting: Wastafel kopen

Wastafels voor in de badkamer zijn er in allerlei soorten. Staande wastafels scoren met een elegante flair die de ruimte een bijzondere ambiance geeft. De plaatsbesparende handwastafels voelen zich dankzij de stijlvolle vormgeving in elke badkamerambiance goed. Ze zijn perfect voor het gastentoilet en ook voor ruimtes die over een beperkte plaats beschikken. Er hoeft daarbij absoluut niet af te worden gezien van een elegant design want de modellen zijn gegarandeerd een blikvanger in je badkamer. Ronde en hoekige ontwerpen zijn heel geliefd en keramiek is als materiaal favoriet. Het robuuste keramische wasbassin is grotendeels zuurbestendig, ongevoelig voor krassen en eenvoudig schoon te maken.

Ook interessant:

Naar boven