Tuinhaard van blumfeldt

De dagen zijn nog aangenaam warm maar de avonden kunnen zelfs in de zomer soms aardig afkoelen. Dit is geen reden om de tuin uit te vluchten. De tuinhaard maakt het mogelijk om ook tijdens koele avonden nog heerlijk in de tuin of op het terras te blijven zitten. Niet alleen op frisse zomeravonden maar ook in de overgangsmaanden en zelfs in de winter geeft hij weldadige warmte af. Het knisperende vuur creëert een romantische ambiance. Er zijn talrijke terrashaarden in evenzo veel verschillende uitvoeringen en materialen.

Buitenhaard – langer buitenshuis

Veel tuinliefhebbers genieten graag langer en vaker van hun groene paradijs. Er is tenslotte nauwelijks iets aangenamers dan met vrienden of familie een dag in de tuin of op het terras doorbrengen en de avond met een glaasje af te sluiten. Vaak is het dan echter al wat aan de frisse kant. Met een terraskachel is dit geen enkel probleem. Hiermee kunt u uw tuin of terras ook op koele herfstavonden en zelfs in de winter nog gebruiken waarmee u het outdoor seizoen aanzienlijk verlengt. Hij verspreidt een weldadige warmte en is daarnaast een echte blikvanger die schitterende accenten zet. In de online shop vindt u een groot assortiment hoogwaardige en decoratieve tuinhaarden in diverse designs, formaten en varianten. Voor iedere smaak een passend model.

Hoe functioneert een terrashaard?

De terrashaard heeft een gunstig kostenplaatje tegenover een terrasverwarming die op het stroomnet wordt aangesloten. Daarnaast verspreidt hij geen onaangename luchtjes zoals bijvoorbeeld bij een gasverwarming het geval is. De warmte wordt door een zichtbaar vuur geproduceerd wat over het algemeen als gezelliger en behaaglijker wordt ervaren. Via de afvoer verdwijnt de rook naar boven. Robuuste standpoten zorgen voor stabiliteit en standvastigheid. De tuinhaarden en terraskachels worden van verschillende materialen gemaakt. Modellen van staal zijn heel robuust en het meest resistent tegenover weersinvloeden, ze verdragen hoge temperaturen. Tuinhaarden zijn dankzij de robuustheid ook buitengewoon onderhoudsvriendelijk. Wanneer u de haard na langere tijd weer in gebruik wilt nemen, bijvoorbeeld na de winterperiode, kunt u het grove vuil gewoon met een stoffer of handbezem weg vegen. Daarnaast kan een borstel met sopje worden ingezet. U kunt de oven uiteraard ook met een afdekking of hoes beschermen.

Tuinhaard in het kort

Wanneer u uw tuin of terras het hele jaar door wilt gebruiken is een buitenhaard aan te raden. In tegenstelling tot de conventionele tuinbarbecues zijn deze massiever gebouwd. Ze maken mensen enthousiast door hun decoratieve exterieur en de weldadige warmte die ze verspreiden. Wanneer u een terrashaard koopt krijgt u door het gezellige vuur ook een behaaglijke ambiance en de unieke atmosfeer. Hij geeft niet alleen warmte maar ook licht in de knusse, late uurtjes. U kunt hem het hele jaar door gebruiken. Ook in kleinere tuinen hoeft niet van een haard te worden afgezien. Vandaag de dag zijn er talrijke weerbestendige en onderhoudsvriendelijke varianten die in elke hoek passen.

Ook interessant:

Naar boven