14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Kweektafel


De hoge kweektafel, het handige en rug-vriendelijke alternatief voor een klassieke kweektafel

Een hoge kweektafel van hout of metaal biedt talrijke voordelen. Hij kan in de tuin, maar ook op balkon of terras worden geplaatst. U kunt hem gebruiken voor sla, kruiden of groente waarbij het beplanten en het onderhoud niet lastig is – de opbrengst daarentegen absoluut de moeite waard. Ook bloemen gedijen in een hoge kweekbak van kunststof of ander materiaal uitstekend. Wie een hoge kweekbak wil kopen kan bij blumfeldt uit meerdere varianten kiezen.

Wat kenmerkt een hoge kweektafel?

In de eerste plaats de bijzondere constructiewijze: Hoge kweektafelen bieden een comfortabele werkhoogte. Wanneer het basisframe eenmaal staat en met potgrond is gevuld is het kweken van bloemen, kruiden en groente kinderlijk eenvoudig. De kweekbak heeft geen contact met de grond en is dus ook geschikt voor omgevingen met een ongunstige bodemgesteldheid. Sommige verhoogde kweekbakken uit het assortiment zijn uit te breiden met een opzetkas. Zo verandert de handige kweekbak met de juiste accessoires in een kweekkas of plantenkas waarin gevoelige planten kunnen groeien of overwinteren.

De juiste materialen voor hoge kweektafelen

Heel geschikt zijn robuuste, weerbestendige materialen. blumfeldt heeft verhoogde kweekbakken van metaal en hout. De metalen variant is met een coating van zink-aluminium duurzaam en watervast. Bij de houten versie gaat het om onder druk geïmpregneerd hout dat eveneens watervast is. De derde variant is van hoogwaardig composietmateriaal.

Wat is de juiste plaats voor een hoge kweektafel?

Verhoogde kweekbakken kunnen in principe overal geplaatst worden. Ideale locaties zijn uit de wind en in de zon. Geschikt zijn, bijvoorbeeld, de tuin, een plaats tegen de huismuur of in de voortuin, maar ook op een dakterras of ruim balkon zijn hoge kweekbakken ideaal. Wanneer de tuin of terras op het noorden ligt en de planten nauwelijks zon zullen zien kunt u desondanks goede resulten behalen. Diverse bloemsoorten en groentes zijn geschikt voor een plaats in de schaduw. Zelfs wanneer er maar weinig plaats beschikbaar is, is een kruidenkweekbak haalbaar. Verse kruiden zijn in elke keuken zeer gewenst, bieden ook in een kweekbak een fraai aangezicht en ze ruiken daarnaast ook nog eens lekker. Met uw eigen verhoogde kweekbak kunt u volop genieten van zelf gekweekte groente en sla.

Hoe ga ik te werk?

Bij een hoge kweekfafel van hout of metaal is het zinvol de binnenruimte eerst met tuinvlies te bedekken. Wanneer u de kweekbak vult moet de eerste (onderste) laag een drainagelaag zijn. Hiervoor kunt u snoeiafval van bomen of struiken, takjes en gelijkwaardig natuurlijk materiaal gebruiken. Daarop komt een laag compost en dan tuinaarde. Compost en verse aarde worden wisselend gevuld tot de kweekbak vol is. Tussen de individuele lagen is het zinvol nog wat takjes of gehakt tuinafval te leggen. De bovenste laag is aarde. De vulling kan meerdere jaren gebruikt worden. Wanneer u de kweekbak het jaar daarna gebruikt vult u alleen de bovenste lagen een beetje aan die ingezakt zijn. Pas na een aantal jaar moet u de verhoogde kweekbak helemaal opnieuw vullen.

Hoge kweekfael kopen, snel gedaan!

De comfortabele werkhoogte en het mooie visuele effect van een verhoogde kweekbak zorgen ervoor dat deze praktische methode in steeds meer tuinen zijn intrek neemt. Ontdek nu met blumfeldt hoge kweekbakken een uitstekende kwaliteit en een stabiele, solide afwerking.

Ook interessant:

Naar boven