Tuinbeelden bij blumfeldt

Het gezellig maken in eigen tuin is essentieel om je temidden van je groene oase heerlijk te kunnen ontspannen en een behaaglijke ambiance te creëren. De passende tuindecoraties mogen hierbij niet ontbreken. Een duurzame optie zijn tuinbeelden. Hiermee zet u individuele accenten, geeft de tuin een heel bijzondere uitstraling en zorgt voor een huiselijke sfeer. Bijzonder edel en hoogwaardig zijn figuren van steen of beton. Welke materialen daarnaast beschikbaar zijn en waar op gelet moet worden bij het onderhoud vertellen we u natuurlijk ook.

Verschillende sculpturen voor de tuin

Tuinbeelden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, vormen en kleuren en natuurlijk ook van verschillende materialen. Zo kan ieder beslissen wat bij de eigen stijl past en de tuin geheel naar eigen wens decoreren en verfraaien. Vroeger werden figuren en sculpturen nog van dierlijke materialen gemaakt, daarna van steen, klei en andere natuurlijke materialen. Vandaag de dag gaat het vaak om figuren van steen. Glasvezelcement is, bijvoorbeeld, een heel geliefd materiaal. Zet doelgerichte accenten door uw sculptuur met een solar- of ledlamp te verlichten of zet kleinere figuren bij mooie plantenbakken naast de voordeur of de tuinpoort voor een uitnodigende entree.

Iedereen vindt wat hij zoekt

Wanneer u een tuinsculptuur wilt aanschaffen vindt u in de online shop een goede selectie: Wat dacht u bijvoorbeeld van een Siddhartha figuur, die bezinning en oriëntaalse rust introduceert. Een highlight is ook het beeld van Ceres dat met haar vrouwelijke gratie en charme inspireert. Tuinsculpturen bieden de mogelijkheid je levensstijl, je instelling en je levenskracht uit te drukken. Heel decoratief zijn ook de mooie kogels, die een prachtige blikvanger in je tuin vormen. Zo glanzen ze bijvoorbeeld prachtig tussen groene planten.

Waar moet ik bij het onderhouden van mijn tuinfiguren op letten?

Allereerst is het van belang figuren en beelden te kopen die vanwege hun materiaal geschikt zijn voor outdoor gebruik. Daarom zijn veel sculpturen voor in de tuin voornamelijke van robuust en resistent steen. Het materiaal is weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Zeker in een vochtige winter vindt u altijd weer algen en mos. Steen laat zich met een warm sopje en een spons schoonmaken. De elegante kogels zijn van bestendig edelstaal zodat ze optimaal beschermd zijn tegen zowel hoge als lage temperaturen. Voor de meeste materialen, zoals natuursteen, vindt u in goed gesorteerde bouwmarkten geschikte reinigingsmiddelen. Voor figuren van kunststeen kan normaal gesproken dezelfde reiniger worden gebruikt als voor uw kunststof tuinmeubelen.

Tuinbeelden in het kort

Om de vrije tijd in eigen tuin nog gezelliger te maken ontkomt u niet aan smaakvolle decoraties. Plaats accenten met beelden en abstracte figuren en waardeer uw groene oase van rust optisch op, geef het die finishing touch. Daarmee krijgt uw tuin een individuele ambiance. Bij het selecteren van uw figuren speelt het tuinconcept een grote rol. Een Boeddha past bijvoorbeeld heel goed in een Aziatische omgeving met grindbedden en gevormde struiken. Kogels passen daarentegen meer in een moderne tuin. Uw tuinsculpturen moeten bij uw paradijsje passen zodat een sfeervol en harmonieus totaalbeeld ontstaat. Het gebruikte materiaal beslist over de houdbaarheid en het onderhoud. Figuren van steen zijn in ieder geval weerbestendig.

Ook interessant:

Naar boven