14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Bloempotten kopen bij blumfeldt

Tuinbezitters verheugen zich over het groen in hun oase. Maar wat is het nut van de mooiste planten waneer ze niet met de juiste aankleding fraai in scène worden gezet? Perfect daarvoor zijn bloembakken want die zetten ze in het juiste licht en veranderen ze in blikvangers. Ze zijn uit de moderne vormgeving niet meer weg te denken. Het aanbod is daarnaast ook enorm: wie plantenbakken of –potten wil kopen vindt altijd wat hij zoekt.

Veelzijdig gebruik van smaakvolle bloempotten

Bloempotten zijn veelzijdig in te zetten, bijvoorbeeld langs een pad, om een kaal terras van kleur te voorzien of om een lege hoek in de tuin op te vullen. Wat dacht u van een paar bloemenbakken om de ingang van de tuin stijlvol te decoreren of wat potten om de zithoek wat gezelliger te maken? Ongeacht waar u de stijlvolle bloembakken en -potten neerzet, met de bijpassende planten worden het al snel blikvangers. Zowel buiten als binnen zijn zo heel originele decoraties mogelijk. Bovendien zijn ze niet alleen geschikt voor planten maar ook groente en fruit kunnen in een plantenbak worden geteeld.

Elke behoefte zijn eigen pot

De hoge plantenbakken zijn in vergelijking met een bloempot groter. Ze zijn ideaal voor krachtige planten met uitlopende scheuten, maar ook hier onderscheidt het volume zich afhankelijk van het gekozen product. Plantenbakken zijn daarentegen beter voor brede en platte planten. Ronde en cilindervormige potten maken het de wortels mogelijk zich in alle richtingen gelijk te ontwikkelen. Bij vierkante potten moeten de afmetingen groter worden gekozen. Ze zijn geschikt voor weinig uitlopende planten. Een langwerpige bloempot past dan weer perfect in de vensterbank. Heel handig zijn hydro plantenbakken. Ze beschikken over een ingebouwd irrigatiesysteem zodat de planten altijd de ideale hoeveelheid water toegevoerd krijgen. De waterstandsindicator geeft aan wanneer het reservoir moet worden aangevuld. Een drainagelaag voert het overtollige water af, bijvoorbeeld na een regenbui.

Plantenbakken van verschillende materialen

De bakken worden geproduceerd van robuuste, weerbestendige materialen zoals decoratieve en fraai gevormde bakken van beton. Ze zijn UV en vorstbestendig en daardoor duurzaam. De bloempotten of andere omhulsels kunnen het hele jaar door buiten blijven. Ze trotseren zomer en winter, weer en wind. Een verder voordeel van het materiaal is het ademende vermogen hetgeen een gezonde wortelgroei bevordert. Vezelglas is ook een geliefd materiaal. Het is licht maar toch stabiel en weerbestendig en heel geschikt voor robuuste, winterharde planten. En wat dacht u van plantenbakken van rotan? Het zeer stabiele, natuurlijke materiaal is licht, slijtvast en robuust. Bakken van rotan zijn bijzonder geschikt voor indoor gebruik.

Samenvatting bloempotten

Met mooie plantenbakken, potten en andere accessoires plaatst u bloeiende accenten, ongeacht of het de tuin, het terras, het balkon of het interieur betreft. Dankzij de ruime selectie verschillende artikelen in uiteenlopende vormen en formaten evenals de diverse materialen vindt een ieder wat hij zoekt. Wanneer u de planten ook ’s winters buiten wilt laten dient u wel op het juiste materiaal te letten. Modellen van beton of glasvezel zijn dan de optimale keus daar die geen risico lopen. Een ander alternatief zijn winterresistente bakken van polyrotan.

Ook interessant:

Naar boven